Je zonnepanelen of thuisbatterij vlot geregeld


  • Laat zonnepanelen en/of een thuisbatterij plaatsen
  • Krijg een kwalitatieve aannemer uit het netwerk van Impact Us Today
  • Vraag vrijblijvend een offerte aan (aangeboden door onze partner Impact Us Today)
Vraag je offerte aan in KBC Brussels Mobile

Om van deze service en voordelen gebruik te kunnen maken via KBC Brussels Mobile, moet je klant zijn bij KBC Brussels. Nog geen klant? Word hier dan eenvoudig klant. Ben je al klant? Meld je dan aan in KBC Brussels Mobile en tik op ‘Zonnepanelen en batterij’ op het aanbodscherm.

Vraag je offerte aan in KBC Brussels Mobile
Vraag je offerte aan bij Impact Us Today

Om van deze service en voordelen gebruik te kunnen maken via KBC Brussels Mobile, moet je klant zijn bij KBC Brussels. Nog geen klant? Word hier dan eenvoudig klant. Ben je al klant? Meld je dan aan in KBC Brussels Mobile en tik op ‘Zonnepanelen en batterij’ op het aanbodscherm.

Profiteer tijdelijk van 6% korting

Zon op je dak? Da’s centen in je zak! Je zonnepanelen nóg sneller terugverdienen? Dat kan nog tot en met 6 december 2024. Want tot die datum profiteer je van 6% korting op je volledige installatie. Dit kan je al snel 200 à 400 euro korting opleveren, uiteraard afhankelijk van je persoonlijke situatie. Met KBC Brussels Mobile vraag je eenvoudig een vrijblijvende offerte aan.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen en een thuisbatterij?

  • Je bespaart op je energiefactuur: met zonnepanelen neem je minder energie af van het net. Daardoor daalt je energiefactuur en bespaar je energie.
  • Je verhoogt de waarde van je woning: je verbetert de EPC-waarde van je woning en zo ook de waarde van je vastgoed. Nieuwe kopers zoeken namelijk steeds meer naar energiezuinige woningen.
  • Je bent minder afhankelijk van het net: met zonnepanelen wek je zelf energie op. Met een thuisbatterij kun je die energie ook opslaan om later te gebruiken. Daardoor ben je minder afhankelijk van prijsschommelingen. Bovendien krijg je zelfs geld voor de energie die je niet verbruikt en op het elektriciteitsnet plaatst.

Simuleer met KBC Brussels Mobile hoeveel je bespaart

Wil je je energiefactuur verlagen en je voetafdruk verkleinen? Dan zijn zonnepanelen en een thuisbatterij een slimme investering. Maar hoe weet je of ze geschikt zijn voor jouw woning en budget?

Met KBC Brussels Mobile simuleer je makkelijk hoeveel geld en energie je gemiddeld bespaart met zonnepanelen of een thuisbatterij. Het enige wat jij hoeft te doen? Vertel ons wat meer over je woning en je energieverbruik, en wij tonen je hoeveel je gemiddeld kunt besparen.

Waarom je zonnepanelen plaatsen met KBC Brussels en Impact Us Today?

  • Je ziet hoeveel je kunt besparen met zonnepanelen en hoeveel de installatie je zal kosten.
  • De experts van onze partner Impact Us Today zorgen voor een snelle en professionele installatie, jij hoeft niets te doen.
  • Je volgt de status van je aanvraag en installatie eenvoudig op met KBC Brussels Mobile.
Bereken je voordeel
Bereken je voordeel

Hoe werkt het?

Simulatie

 

Open KBC Brussels Mobile en tik op ‘Extra diensten’. Ga naar ‘Wonen & Energie’ en tik op ‘Zonnepanelen en batterij’. Vul enkele gegevens in over je energieverbruik en woning. Zo simuleer je hoeveel je kunt besparen met zonnepanelen.

Prijs berekenen

 

Met KBC Brussels Mobile zie je in één oogopslag hoeveel je ongeveer betaalt voor je zonnepanelen en de installatie ervan. Zo bereken je ook vlot de terugverdientijd.

Aanvraag

 

Heb je interesse? Vraag een vrijblijvende offerte aan. Onze partner Impact Us Today contacteert je binnen de 5 werkdagen om een afspraak te maken.

Gedetailleerde offerte

 

Een installateur komt bij je langs om de situatie te bekijken. Daarna ontvang je een gedetailleerde vrijblijvende offerte.

Plaatsing van je zonnepanelen

 

Na het ondertekenen van de offerte plaatst de installateur je zonnepanelen. Het volledige proces van aanvraag tot uitvoering volg je gemakkelijk op met KBC Brussels Mobile.

Veelgestelde vragen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Die energie kun je gebruiken in je woning. De elektriciteit die je niet verbruikt, lever je aan het net. Daarvoor krijg je een vergoeding van je energieleverancier.

Je kunt je overtollige zonne-energie ook opslaan in een thuisbatterij. Die elektriciteit kun je dan op een later moment gebruiken. De stroom in een thuisbatterij kun je enkele uren tot dagen opslaan.

In een thuisbatterij kun je zonne-energie opslaan. Dit is handig wanneer je zonnepanelen voor meer elektriciteit zorgen dan wat je op dat ogenblik gebruikt. Het teveel aan stroom gaat dan eerst naar je thuisbatterij. Als de batterij vol is, gaat de elektriciteit naar het elektriciteitsnet. Heb je meer elektriciteit nodig dan je zonnepanelen produceren? Dan gebruik je eerst de opgeslagen energie van je batterij. Pas wanneer je batterij leeg is, gebruik je stroom van het net.

Met een thuisbatterij kun je je energieverbruik dus nog beter optimaliseren. Goed om te weten: de elektriciteit in een thuisbatterij kun je enkele uren tot dagen bewaren, maar niet van de zomer tot de winter.

De terugverdientijd van zonnepanelen is afhankelijk van de kosten van je zonnepanelensysteem, de energieprijzen, de hoeveelheid elektriciteit die je panelen produceren en je eigen energieverbruik. Gemiddeld heb je je zonnepanelen op 8 jaar terugverdiend in Vlaanderen en Wallonië. In Brussel kun je je installatie op 5 jaar terugverdienen door de groenestroomcertificaten.

Een doorsnee huishouden verbruikt op jaarbasis ongeveer 3.500 kWh energie. Als je rekening houdt met panelen van 400 wattpiek en toekomstige veranderingen zoals een elektrische auto of een warmtepomp, dan doe je er goed aan om 10 tot 12 zonnepanelen te plaatsen.

Voor een volledige zonnepaneleninstallatie mag je rekenen op gemiddeld 3.500 tot 5.700 euro, inclusief installatiekosten en exclusief btw. De precieze kosten van je zonnepanelen hangen af van onder meer het type installatie en het aantal panelen. Hoeveel panelen je laat plaatsen, is dan weer afhankelijk van je verbruik.

Vroeger kon je een premie krijgen voor zonnepanelen. De Vlaamse Regering heeft de premie stopgezet voor panelen die in gebruik werden genomen vanaf 1 januari 2024.

De prijzen van zonnepanelen zijn dan wel gedaald, het blijft een grote kost. Je kunt bij KBC Brussels een lening aanvragen aan een scherper tarief dan andere leningen. We noemen dit de energielening. Voor meer informatie hierover kun je terecht op deze pagina.

Juridische informatie

De KBC Brussels-Energielening is een lening op afbetaling. Kredietgever: KBC Bank NV, Havenlaan 2, 1080 Brussel, BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel, FSMA 026256 A. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kredietaanvraag door KBC Bank NV.