Sla je zelf opgewekte energie op met een thuisbatterij
- Simuleer hoeveel je bespaart met een thuisbatterij
- Bereken hoeveel het kost om een thuisbatterij te plaatsen
- Vraag vrijblijvend een offerte aan bij een betrouwbare aannemer (aangeboden door onze partner Impact Us Today)
Om van deze service en voordelen gebruik te kunnen maken via KBC Brussels Mobile, moet je klant zijn bij KBC Brussels. Nog geen klant? Word hier dan eenvoudig klant. Ben je al klant? Meld je dan aan in KBC Brussels Mobile en tik op ‘Zonnepanelen en batterij’ op het aanbodscherm.
Om van deze service en voordelen gebruik te kunnen maken via KBC Brussels Mobile, moet je klant zijn bij KBC Brussels. Nog geen klant? Word hier dan eenvoudig klant. Ben je al klant? Meld je dan aan in KBC Brussels Mobile en tik op ‘Zonnepanelen en batterij’ op het aanbodscherm.
Je kunt ook meteen een offerte aanvragen voor je thuisbatterij op de website van onze partner Impact Us Today. Ook als je geen klant bent bij KBC Brussels.
Wat zijn de voordelen van een thuisbatterij?
- Je slaat je zelf opgewekte energie op: Produceer je te veel energie met je zonnepanelen? Dan kun je die opgewekte energie op je thuisbatterij opslaan voor enkele uren tot dagen. Zo kun je ook op donkere dagen of zelfs ‘s nachts je groene energie gebruiken.
- Je bent minder afhankelijk van het net: Pas als je thuisbatterij leeg is, haal je stroom van het net. Daardoor ben je ook minder afhankelijk van de prijsschommelingen en daalt je energiefactuur.
Waarom je thuisbatterij plaatsen met KBC Brussels en Impact Us Today?
- Je ziet hoeveel je kunt besparen met een thuisbatterij en hoeveel de installatie je zal kosten.
- De betrouwbare experts van onze partner Impact Us Today zorgen voor een snelle en professionele installatie, jij hoeft niets te doen.
- Je volgt de status van je aanvraag en installatie eenvoudig op met KBC Brussels Mobile.
Hoe werkt het?
Simulatie
Open KBC Brussels Mobile en tik op ‘Extra diensten’. Ga naar ‘Wonen & Energie’ en tik op ‘Zonnepanelen en batterij’. Vul enkele gegevens in over je energieverbruik en woning. Zo simuleer je hoeveel je kunt besparen met zonnepanelen.
Prijs berekenen
Met KBC Brussels Mobile zie je in één oogopslag hoeveel je ongeveer betaalt voor je thuisbatterij en de installatie ervan. Zo bereken je ook vlot de terugverdientijd.
Aanvraag
Heb je interesse? Vraag een vrijblijvende offerte aan. Onze partner Impact Us Today contacteert je binnen de 5 werkdagen om een afspraak te maken.
Gedetailleerde offerte
Een installateur komt bij je langs om de situatie te bekijken. Daarna ontvang je een gedetailleerde vrijblijvende offerte.
Plaatsing van je zonnepanelen
Nadat je de offerte hebt ondertekend, plaatst de installateur je thuisbatterij. Het volledige proces van aanvraag tot uitvoering volg je gemakkelijk op met KBC Brussels Mobile.
Veelgestelde vragen
In een thuisbatterij kun je zonne-energie opslaan. Dat is handig wanneer je zonnepanelen voor meer elektriciteit zorgen dan wat je op dat ogenblik gebruikt. Het teveel aan stroom gaat dan eerst naar je thuisbatterij. Als de batterij vol is, gaat de elektriciteit naar het elektriciteitsnet. Heb je meer elektriciteit nodig dan je zonnepanelen produceren? Dan gebruik je eerst de opgeslagen energie van je batterij. Pas wanneer je batterij leeg is, gebruik je stroom van het net.
Met een thuisbatterij kun je je energieverbruik dus nog beter optimaliseren. Goed om te weten: de elektriciteit in een thuisbatterij kun je zelfs enkele dagen bewaren, maar niet van de zomer tot de winter.
De precieze kosten van je thuisbatterij hangen af van onder meer het type dat je installeert en capaciteit van je batterij. Hou ook rekening met de installatiekosten en btw.
Vanaf 2025 moet iedereen die zonnepanelen heeft een digitale meter installeren. Ook als je een terugdraaiende teller hebt staan. De afgelopen jaren konden eigenaars met een analoge teller nog uitstel vragen, maar dat is niet meer mogelijk.
Let op: Heb je exclusief een nachttarief op je analoge teller? Dan kun je die nog tot 2028 houden. Tegen 1 juli 2029 moeten alle analoge meters vervangen zijn door digitale meters.
Ga je van een terugdraaiende teller naar een digitale meter? Dan is een thuisbatterij zeker interessant. In de plaats van je teller te laten terugdraaien met de opgewekte energie, kun je ze nu opslaan. Zo bespaar je nog steeds op je energiefactuur en ben je minder afhankelijk van het net.
Vroeger kon je een premie krijgen als je een thuisbatterij plaatste. De Vlaamse Regering heeft de premie stopgezet voor batterijen die in gebruik werden genomen vanaf 1 januari 2024.
Bij het kiezen van een thuisbatterij moet je rekening houden met een paar factoren: het type zonnepanelen dat je hebt geïnstalleerd, de opslagcapaciteit van de batterij, het rendement, de omvormer, de kostprijs en de levensduur.
De experten van Impact Us Today helpen je met het kiezen van de beste slimme thuisbatterij voor jouw woning.
De gemiddelde terugverdientijd van een thuisbatterij wordt geschat op 10 tot 14 jaar. Het is dus een investering gericht op de toekomst. Maar dat betekent niet dat je op korte termijn geen verschil zit. Met een thuisbatterij kun je de extra opgewekte energie van je zonnepanelen opslaan. Wanneer je dan meer elektriciteit nodig hebt dan je opwekt, kun je terugvallen op je thuisbatterij. Je bent hierdoor minder afhankelijk van het net en je bespaart ook op je maandelijkse energiefactuur.
Zorg vooral dat de capaciteit van je thuisbatterij goed is afgestemd op je energieverbruik. Ben je van plan om later een elektrische wagen te kopen? Zorg dan dat je daar rekening mee houdt als je een batterij kiest.
Dat kan allebei. Hou er wel rekening mee dat je thuisbatterij binnen beter beschermd is tegen regen en andere weersomstandigheden. Wil je de batterij toch buiten plaatsen, zorg dan dat je hem ergens droog plaatst. Een schuur of afdakje is al prima.
- Zorg dat je genoeg ruimte hebt voor de thuisbatterij en de omvormer. Dat maakt de installatie en het onderhoud gemakkelijker.
- Je thuisbatterij slaat stroom op, je moet dus een stroomaansluiting voorzien. Zie dat je daar ook plaats voor voorziet.
- Het is ook belangrijk dat je een stevige muur of ondergrond gebruikt, want de batterij is behoorlijk zwaar.
Juridische informatie
De KBC Brussels-Energielening is een lening op afbetaling. Kredietgever: KBC Bank NV, Havenlaan 2, 1080 Brussel, BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel, FSMA 026256 A. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kredietaanvraag door KBC Bank NV.