Het aankoopbedrag van je auto niet in één keer ophoesten, maar spreiden over een wat langere periode? Dat kan met een autolening. Of je nu leent voor een nieuwe auto, een tweedehandswagen of een geëlektrificeerde wagen, bij KBC Brussels vind je de gepaste financiering.
Lenen voor je auto? Simuleer!
Bij KBC vind je een autolening voor ieder type wagen. Weet je al welke auto jij wil kopen? Simuleer dan je maandelijkse afbetaling.
Ben je al klant bij KBC Brussels? Dan doe je dat makkelijk in KBC Brussels Mobile of KBC Brussels Touch. Nog geen KBC Brussels-klant? Ook jij kunt vrijblijvend simuleren.
Meer over lenen voor een auto
Een autolening is een lening op afbetaling. Je kunt deze lening aangaan bij een bank, een kredietinstelling of zelfs bij de autoverkopers zelf. Autoleningen hebben een looptijd van maximaal 6 jaar.
Op een autolening betaal je doorgaans ook minder rente dan voor andere leningen. Hierdoor is deze lening dan ook populair bij heel wat Belgen. In 2021 werd ongeveer 30% van de nieuwe auto’s gefinancierd met een autolening
Via onze simulatietool krijg je eenvoudig een beeld van je maandelijkse afbetaling: je geeft de totale prijs van de wagen in, of het bedrag dat je wil lenen.
Onze simulatietool toont je vervolgens:
- het bedrag dat je maandelijks zult moeten terugbetalen
- de termijn waarbinnen je dat moet doen
- de rente die je betaalt
- het totaalbedrag dat je na afloop van je lening terugbetaald zult hebben aan de bank.
Ben je overtuigd van het aanbod? Dan kun je je lening aanvragen. Hiervoor moet je een aantal gegevens doorgeven aan de bank, zoals je inkomsten, je uitgaven het aantal andere leningen dat je hebt lopen. Op basis van deze gegevens word je lening al dan niet toegekend. Binnen de 24 uur mag je een antwoord verwachten. Is dat positief, dan kan het geld onmiddellijk gestort worden als je dat wil.
Je zogenaamde ‘terugbetalingscapaciteit’ wordt berekend op basis van je inkomsten en uitgaven. Wil je weten of je je een autolening kunt veroorloven? Zet je uitgaven zoals je maandelijkse huur of hypotheeklening, je vaste kosten en het gemiddelde bedrag dat je spendeert aan boodschappen eens op een rijtje en trek dit af van je inkomsten. Onze simulatietool zal je hierbij helpen. Is er genoeg over? Dan kun je een autolening overwegen.
Banken en kredietinstellingen zijn verplicht om het JKP of het ‘Jaarlijkse Kostenpercentage’ te vermelden bij iedere lening. Het JKP omvat niet alleen de rente, maar ook andere kosten, zoals bijvoorbeeld dossierkosten. Als je een goede vergelijking wil maken tussen leningen, dan doe je dat best op basis van het JKP.
Heel wat autodealers bieden autoleningen aan tegen 0% rente, voornamelijk tijdens actieperiodes. Toch moet je opletten voor dit soort aanbiedingen. Soms moet je een hoger voorschot betalen of krijg je minder korting op het totaalbedrag, waardoor je aan het einde van de rit minder goedkoop af bent.